Philips M3 and M4 monitors

A Philips M3/M4 őrzőmonitorokkal 3-csatornás EKG ST és aritmia detektálással, légzés, oxigénszaturáció, mandzsettás vérnyomás, mellékáramú kapnográf és hőmérséklet vagy invazív vérnyomás mérhető *. A jól látható 6.5″-os színes képernyőn egyszerre max. 4 görbe és számos numerikus érték jeleníthető meg (M3 esetében ez maximum 3 görbe és 7 számérték). A monitor kezelése rendkívül egyszerű a képernyő szélén elhelyezkedő érintősáv és a felhasználó által konfigurálható képernyőgombok használatával.

A monitor 50 órányi (M3 esetében 48 órányi) trend analízisre alkalmas. A levehető mérőegység automatikusan 10 riasztási eseményt (paraméter-számértéket és görbét) képes a beteggel kapcsolatos adatokkal és a monitor beállításával együtt tárolni. A mérőegységből a mért adatok későbbi vizsgálathoz bármikor visszahívhatóak, kinyomtathatóak. A monitoron felnőtt, gyermek és újszülött mérési tartományok állíthatóak be. Ezek a konfigurációk egy gomb megnyomásával betölthetőek. A szoftver speciális algoritmusának köszönhetően a szaturációs szint mérését a páciens mozgása, remegése nem befolyásolja.

Akkumulátoros üzemnél a monitor pontosan jelzi, hogy mennyi üzemidő van még hátra az akkumulátorok kimerüléséig (optimálisan 2,5 óra), így tökéletesen használható transzport monitorként is. A monitor, a mérőegység és az akkumulátor együttes súlya kevesebb, mint 3,5 kg.

A monitor infravörös csatolón keresztül nyomtatóhoz, relével a nővérhívó állomáshoz kapcsolható. A monitor VGA kimenettel is rendelkezik, így igény esetén bármilyen nagy képernyőjű ismétlő monitor csatlakoztatható hozzá.

*A monitor egyszerre csak egy paramétert tud mérni a hőmérséklet és az invazív vérnyomás közül.