Information Systems

A Philips IntelliVue betegőrző központ real-time központi betegmonitorozásra alkalmas, Pentium számítógépre és Windows XP operációs rendszerre épül. Kiépítéstől függően 4-16 beteg egyszerre történő megfigyelésére alkalmas. A 17″-os színes képernyőn betegenként két görbe, és számos numerikus paraméter, míg a betegablakban az összes mért görbe és a páciens adatai (beleértve az elmentett riasztási regisztrátumokat) jeleníthetőek meg.

A mért élettani jelek és paraméterek megjelenítése mellett a készülék képes aritmia analízisre 20 féle riasztási kritériummal, 50 db 30 másodperces riasztási regisztrátum (max. 4 görbe) áttekintésére, illetve saját megjegyzések hozzáfűzésére, trend analízisre. A görbék visszamenőlegesen akár 96 óráig is megtekinthetőek. A riasztási konfiguráció és az automatikus regisztrálás a felhasználó által egyedileg beállítható.

A rendszerhez opcionálisan kétcsatornás rekorder és egy HP LaserJet nyomtató tartozik, ami lehetőséget ad a központi nyomtatásra, a riasztásokhoz tartozó görbék kinyomtatására és jegyzőkönyvek készítésére. A központ szünetmentes tápforrásra csatlakozik, ami áramkimaradás esetén 30 perc folyamatos működést tesz lehetővé. A központi monitor rendszer a Philips Application szerveren keresztül képes megjeleníteni a kórháti információs rendszerből vett adatokat. Például, röntgen felvételeket, labor adatokat, pumpa adatokat, stb.