Használt fetal/Magzati monitor Agilent/Philips Series 50XMO M1350B

A Philips Series 50XMO antepartum magzati monitor alapkiépítésben egy ultrahang  és egy TOCO transzducert, valamint egy eseményjelzőt tartalmaz. A második UH fejjel kiegészítve (C01-es opció) ikrek monitorizálására is alkalmas. Ez utóbbinál a  készülék figyelmeztetést ad, ha a két UH fej ugyanarra a magzatra fókuszál. Lehetőség van a két görbe 20 bpm-mel történő eltolására. Bármelyik magzat pulzushangja hallgatható, a hangerősség változtatható.

Precíziós ultrahang mérési technikájának és jelfeldolgozási algoritmusának (Precision Signal Track and Hold) köszönhetően a készülék olyan minőségű görbét ad, amely gyakorlatilag megkülönböztethetetlen az invazív úton mért görbétől. Az UH fej automatikusan ráfókuszál a magzat szívére így nagyon kis energiával (1.5 mW/cm2 ) működik. A transzducerek vízállóak, így lehetővé teszik a víz alatti szülés közbeni monitorozást is.

A készülék riasztási és NST funkciókat is tartalmaz. A felhasználó beállíthatja a magzati szívfrekvencia  alsó és felső riasztási küszöbét, valamint időtartamát, illetve az NST idejét.

A magzat mozgásáról pontos és megbízható képet lehet kapni az opcionális magzati mozgásprofil (FMP) érzékelése révén. A regisztrátumon a magzat mozgásával arányos jel jelenik meg, ezen kívül számjeggyel is kiírja az utolsó 10 perc mozgásának százalékos arányát, valamint az előző 10 perces inervallumhoz képesti változást.

A készülék alkalmas a Pulzus, SPO2 és NIBP monitorozásra is.

A készülék egy  többcsatornás, nagy felbontású (8 pont/mm) hőfejes regisztrálóval rendelkezik, 1, 2 vagy 3 cm/perc papírsebességgel, mely a transzducerek által szolgáltatott görbéken és az opcionális magzati mozgásprofil (FMP) blokkokon és mozgási százalékarányokon kívül automatikusan regisztrálja az időpontot, dátumot, papírsebességet és monitorozási módot.

A monitor nagy megbízhatóságát mi sem bizonyítja jobban, súlya kicsi (5.8 kg), kezelhetősége roppant egyszerű. A transzducerek mozgatása a  heveder alatt folyamatosan történhet, mely nagyon megkönnyíti az opcionális pozícionálást.  A vett UH jel minőségét LED jelzi.

A PHILIPS  50T Viridia magzati telemetria rendszernek a Viridia 50XMO monitorhoz való illesztése esetén az anya szabadon mozoghat (biztonságát a mindig a keze ügyében levő nővérhívó gomb biztosítja), miközben a monitor folyamatosan méri a magzati szívfrekvenciát, a méhaktivitást és a magzati mozgásprofilt (opció).

Árban foglalt tartozékok:

1 db külső TOCO transzducer

1 db UH transzducer (iker opciós változatban 2 db)

1 db eseményjező gomb

2 db transzducert tartó heveder (iker opciós változatban 3 db)

1 db hálózati zsinór

1 db NIBP mandzsetta és toldókábel

1 db Spo2 szenzor

magyar nyelvű gépkönyv

A készülék ára: 800 000 Ft + Áfa

További használt transducer ára: 100 000 Ft + Áfa/db

A készülékre 1 év garanciát vállalunk.