Philips IntelliVue MP20 és MP30 páciens monitor

A Philips IntelliVue moduláris monitorrendszer lehetővé teszi az őrzőmonitornak az adott helyzethez való adaptálását, hiszen a monitorozási igényeknek megfelelő bármilyen modul összeállítás választható a rendelkezésre álló széles modulválasztékból.

A monitor moduláris felépítésű, ez maximális rugalmasságot és üzembiztonságot ad a felhasználónak. A modulok üzem közben is kihúzhatók/bedughatók, elhelyezkedési sorrendjük tetszőleges. A beállított határértékeket és nullázásokat a modulok eltárolják.

A monitor az alábbi modulokkal képes üzemelni:

Kombi modulok Paraméter modulok

- EKG/Légzés, SpO 2, NIBP modul - Invazív vérnyomás modul

- EKG/Légzés, SpO 2, NIBP, IBP/Temp modul - Hőmérséklet modul

- Kapnográf modul - PiCCO/CO modul

- Kapnográf, IBP/Temp modul - Gázmodul (CO 2, O 2, N 2O, AA)

- Hemodinamikai modul

(C.O., IBP, Temp, IBP/Temp) - VueLink modul

(interface külső eszközökhöz)

- EEG modul

- BIS modul

- Rekorder modul

A monitorhoz illeszkedik a Philips cég kisebb monitorjain is megtaláló MMS (Multi Measurement Server EKG/légzés, SpO2, NIBP) mely lehetővé teszi, hogy egy adott pácienst több helyen is lehetséges legyen megvizsgálni, úgy hogy közben a mért adatok, trendek, és a páciens adatai is tárolva vannak a szerverben.

Lehetőség van a 12 elvezetéses EKG egyidejű megjelenítésére is. Ehhez, egyedülálló módon, csupán 5 elektróda feltétele szükséges, de választható a hagyományos 10 elektródával történő használat is.

Az IntelliVue MP20 10”-os színes LCD képernyővel rendelkezik (MP30 esetében érintőképernyővel), mely bármely irányból tökéletesen látható. A monitor négy görbe, és számos numerikus adat, valamint szöveges információ egyidejű megjelenítését teszi lehetővé.

A készülék teljes mértékben felhasználóbarát, az egyedi felhasználói igényeknek is eleget tud tenni a rendkívül sokrétű beállítási lehetőségeivel. (A görbék és számok méretei, színe, futási sebessége, elrendezése stb.. egyénre szabottan a felhasználó által is konfigurálható). A monitor képes arrythmia- és 12 csatornán ST-analízis végzésére, ill. a mért értékekről trend állítható össze, különböző riasztások generálhatók, ill. a mérési eredmények megtekinthetők.

A készülék kezelhetőségét rendkívül egyszerűvé teszi a NavigationPoint kezelőszerv. A monitor tartalmaz LAN csatlakozót, melyen keresztül hálózatba köthető.

A monitor 48 órán keresztül méri és gyűjti a beteg élettani adatait memóriájába. A mérési eredmények táblázatos vagy grafikus formában jeleníthetők meg a képernyőn. A monitor tárolásra, ill. nyomtatásra kész jegyzőkönyveket generál, valamint oxigénizációs, ventillációs és hemodinamikai számításokat végez. A gyógyszer-számítási szolgáltatással az ágy mellett határozhatóak meg az alkalmazni kívánt gyógyszerek infúziós beállításai.

A monitor által adott riasztások 3 szintű fontossági (prioritási) sorrendbe rendezettek. A monitor riasztási állapot esetén hangjelzést ad, a képernyőre szöveges üzenetet ír ki, ill. a határértéket túllépett paraméter értékét villogással emeli ki.