Philips IntelliVue MP40 és MP50 páciens monitor

A Philips IntelliVue moduláris monitorrendszer lehetővé teszi az őrzőmonitornak az adott helyzethez való adaptálását, hiszen a monitorozási igényeknek megfelelő bármilyen modul összeállítás választható a rendelkezésre álló széles modulválasztékból.

A monitor moduláris felépítésű, ez maximális rugalmasságot és üzembiztonságot ad a felhasználónak. A modulok üzem közben is kihúzhatók/bedughatók, elhelyezkedési sorrendjük tetszőleges. A beállított határértékeket és nullázásokat a modulok eltárolják.

A monitor az alábbi paraméterek mérésére alkalmas:

EKG/Légzés, SpO2, NIBP, IBP, hőmérséklet, Mellék és/vagy főáramú kapnográf, C.O., PICCO, EEG, BIS, Gázmodul (CO2, O2, N2O, AA)

A monitorhoz illeszkedik a Philips cég kisebb monitorjain is megtaláló MMS (Multi Measurement Server EKG/légzés, SpO2, NIBP) mely lehetővé teszi, hogy egy adott pácienst több helyen is lehetséges legyen megvizsgálni, úgy hogy közben a mért adatok, trendek, és a páciens adatai is tárolva vannak a szerverben.

Lehetőség van a 12 elvezetéses EKG egyidejű megjelenítésére is. Ehhez, egyedülálló módon, csupán 5 elektróda feltétele szükséges, de választható a hagyományos 10 elektródával történő használat is.

Az IntelliVue MP40 12″-os színes LCD képernyővel rendelkezik (MP50 esetén érintőképernyővel), mely bármely irányból tökéletesen látható. A monitor 4 görbe, (opcionálisan 6) és számos numerikus adat, valamint szöveges információ egyidejű megjelenítését teszi lehetővé.

A készülék teljes mértékben felhasználóbarát, az egyedi felhasználói igényeknek is eleget tud tenni a rendkívül sokrétű beállítási lehetőségeivel. (A görbék és számok méretei, színe, futási sebessége, elrendezése stb.. egyénre szabottan a felhasználó által is konfigurálható).

A készülék kezelhetőségét rendkívül egyszerűvé teszi az érintőképernyő és a NavigationPoint kezelőszerv.

A monitor tartalmaz LAN csatlakozót, melyen keresztül hálózatba köthető.

A monitor 48 órán keresztül méri és gyűjti a beteg élettani adatait memóriájába. A mérési eredmények táblázatos vagy grafikus formában jeleníthetők meg a képernyőn. A monitor tárolásra, ill. nyomtatásra kész jegyzőkönyveket generál, valamint oxigénizációs, ventillációs és hemodinamikai számításokat végez. A gyógyszer-számítási szolgáltatással az ágy mellett határozhatóak meg az alkalmazni kívánt gyógyszerek infúziós beállításai.

A monitor képes arrythmia- és 12 csatornán ST-analízis végzésére, ill. a mért értékekről trend állítható össze, különböző riasztások generálhatók, ill. a mérési eredmények megtekinthetők.

A monitor által adott riasztások 3 szintű fontossági (prioritási) sorrendbe rendezettek. A monitor riasztási állapot esetén hangjelzést ad, a képernyőre szöveges üzenetet ír ki, ill. a határértéket túllépett paraméter értékét villogással emeli ki. A monitor a riasztásokat a kórházi hálózaton továbbítja. A beállított paraméterekre történő riasztás esetén a monitor regisztrátumot készít.

A készülék számos egyedi klinika döntéstámogató funkciót tartalmaz, melyek megkönnyítik az orvosok, nővérek mindennapi munkáját, és növelik a páciens biztonságát.

Ilyen funkciók például: ST map, Horizontális trend, AES.

Portal Technology:

Megfelelő kiépítettség mellett adatokat lehet átvenni és átadni Philips, vagy más gyártmányú orvosi készülékektől, rendszerektől. Az adatátviteli hálózaton keresztül: bárhonnan el lehet érni a különböző készülékek által mért adatokat. Lehetőség van ágyaknak másik ágynál, vagy a központi monitoroknál való ellenőrzésére, a kórházi rendszerhez illeszkedő gépekről bármely adat, információ lehívása (pl röntgenfelvételek grafikai megjelenítése stb..) vagy akár Internet csatlakozásra is, ahonnan különféle orvosi segítségek vehetőek igénybe (pl: internetes gyógyszerkatalógus).