Philips IntelliVue MP60 és MP70 páciens monitor

A Philips IntelliVue MP70 moduláris monitorrendszer lehetővé teszi az őrzőmonitornak az adott helyzethez való adaptálását, hiszen a monitorozási igényeknek megfelelő bármilyen modul összeállítás választható a rendelkezésre álló széles modulválasztékból.
A monitor moduláris felépítésű, ez maximális rugalmasságot és üzembiztonságot ad a felhasználónak. A modulok üzem közben is kihúzhatók/bedughatók, elhelyezkedési sorrendjük tetszőleges. A beállított határértékeket és nullázásokat a modulok eltárolják.

A monitor az alábbi modulokkal képes üzemelni:

Kombi modulok Paraméter modulok
- EKG/Légzés, SpO2, NIBP modul - Invazív vérnyomás modul
- EKG/Légzés, SpO2, NIBP, IBP/Temp modul - Hőmérséklet modul
- Kapnográf modul - PiCCO/C.O. modul
- Kapnográf, IBP/Temp modul - Gázmodul (CO2, O2, N2O, AA)
- Hemodinamikai modul
(IBP, Temp, IBP/Temp)
- EEG modul
- BIS modul
Hemodinamikai modul
(C.O./PiCCO, IBP, Temp, IBP/Temp)
- VueLink modul
(interface külső eszközökhöz)
- Rekorder modul

A monitorhoz illeszkedik a Philips cég kisebb monitorjain is megtaláló MMS (Multi Measurement Server EKG/légzés, SpO2, NIBP,) mely lehetővé teszi, hogy egy adott pácienst több helyen is lehetséges legyen megvizsgálni, úgy hogy közben a mért adatok, trendek, és a páciens adatai is tárolva vannak a szerverben.

Lehetőség van a 12 elvezetéses EKG egyidejű megjelenítésére is. Ehhez, egyedülálló módon, csupán 5 elektróda feltétele szükséges, de választható a hagyományos 10 elektródával történő használat is.

Az IntelliVue MP60 15″-os színes LCD képernyővel rendelkezik (MP70 esetén érintőképernyővel), mely bármely irányból tökéletesen látható. A monitor 4-8 görbe, és számos numerikus adat, valamint szöveges információ egyidejű megjelenítését teszi lehetővé. 12 elvezetéses EKG vizsgálat esetén mind a 12 görbe egyszerre megtekinthető.

A készülék teljes mértékben felhasználóbarát, az egyedi felhasználói igényeknek is eleget tud tenni a rendkívül sokrétű beállítási lehetőségeivel. (A görbék és számok méretei, színe, futási sebessége, elrendezése stb.. egyénre szabottan a felhasználó által is konfigurálható).

A készülék kezelhetőségét rendkívül egyszerűvé teszi a SpeedPoint kezelőszerv. A monitor összes fontos része különálló egységet képez. A részegységek megfelelő cseréjével, ill. az összeállítás megváltoztatásával a monitorok bármilyen betegőrző feladat megoldására alkalmasak.A monitor tartalmaz LAN csatlakozót, melyen keresztül hálózatba köthető.

Speciálisan az alkalmazások állította követelményekhez igazított változatok az anesztézia és az újszülött monitor. Ugyanakkor újabb modul beszerzésével a rendszer szolgáltatásait bármikor bővíteni lehet.

A monitor 48 órán keresztül méri és gyűjti a beteg élettani adatait memóriájába. A mérési eredmények táblázatos vagy grafikus formában jeleníthetők meg a képernyőn. A monitor tárolásra, ill. nyomtatásra kész jegyzőkönyveket generál, valamint oxigénizációs, ventillációs és hemodinamikai számításokat végez. A gyógyszer-számítási szolgáltatással az ágy mellett határozhatóak meg az alkalmazni kívánt gyógyszerek infúziós beállításai.

A monitor képes arrythmia- és 12 csatornán ST-analízis végzésére, ill. a mért értékekről trend állítható össze, különböző riasztások generálhatók, ill. a mérési eredmények megtekinthetők.

A monitor által adott riasztások 3 szintű fontossági (prioritási) sorrendbe rendezettek. A monitor riasztási állapot esetén hangjelzést ad, a képernyőre szöveges üzenetet ír ki, ill. a határértéket túllépett paraméter értékét villogással emeli ki. A monitor a riasztásokat a kórházi hálózaton továbbítja. A beállított paraméterekre történő riasztás esetén a monitor regisztrátumot készít.
A készülék számos egyedi klinika döntéstámogató funkciót tartalmaz, melyek megkönnyítik az orvosok, nővérek mindennapi munkáját, és növelik a páciens biztonságát.
Ilyen funkciók például: ST map, Horizontális trend ,AES, stb…

Portal Technology:
Megfelelő kiépítettség mellett adatokat lehet átvenni és átadni Philips, vagy más gyártmányú orvosi készülékektől, rednszerektől. Az adatátviteli hálózaton keresztül: bárhonnan el lehet érni a különböző készülékek által mért adatokat. Lehetőség van ágyaknak másik ágynál, vagy a központi monitoroknál való ellenőrzésére, a kórházi rendszerhez illeszkedő gépekről bármely adat, információ lehívása (pl röntgenfelvételek grafikai megjelenítése stb..) vagy akár Internet csatlakozásra is, ahonnan különféle orvosi segítségek vehetőek igénybe (pl: internetes gyógyszerkatalógus).