Spineliner

A Spineliner (korábbi nevén ProAdjuster) a gerinc vizsgálatára és kezelésére kifejlesztett műszaki eszköz. A készülék elemző funkciója lehetővé teszi a gerinc szegmentális, azaz csigolyáról csigolyára történő vizsgálatát.

A vizsgálat és a kezelés egy speciális fej segítségével történik, ami a vizsgálat során egy enyhe ütést ad le a vizsgált szegmentumra és a szövetekből visszaverődő hullámokat érzékeli. Méri a vizsgált szegmentum rugalmasságát, azt grafikusan megjeleníti. A csökkent rugalmasság az adott területen diszfunkcióra utal, ami adódhat a csigolyák közötti kisízületek blokkjából, vagy az izmok görcséből. A készülék a gerinc minden részét (nyaki, háti, ágyéki) külön képes elemezni és azonosítani azokat a csigolyaszelvényeket, melyeknek eltérő az ellenállási válasza.

Az elemzési fázis után az orvos/gyógytornász kiválasztja a korrigálandó szegmentumokat. A kezelés során a Spineliner meghatározott frekvenciával (rezonanciával korrigáltan, azaz a szövet saját frekvenciájának megfelelően) és erővel kopogtatja a kiválasztott területet, ezáltal mobilizálja a blokkolt szegmentumot. A rezonanciával korrigált vibráció igen hatékonyan alkalmazható a kóros izomfeszülések oldására is a test bármely területén, mivel a hullámok összeadódnak, így egész mély rétegekben is kifejtik a hatásukat.

A kezelés után a gerinc újra vizsgálható, a kezelés előtti és utáni állapot összehasonlítható, ezt a készülék grafikusan megjeleníti és elmenti, így a javulás könnyen követhető. A kezelést követően a fájdalom csökkenése és a mobilitás javulása azonnal érzékelhető.