Wallach kriosebészet

Az LL100 sebészeti fagyasztó leglényegesebb tulajdonsága, hogy nagyon rövid az átmeneti ideje, azaz nagyon gyorsan hűl le, illetve melegedik fel. Ennek köszönhetően nincs jégképződés, ami nagymértékben csökkentené a fagyasztás hatásfokát, illetve a fagyasztás befejezése után 3 másodperccel már annyira felmelegszik a hegy, hogy a szövet letépésének veszélye nélkül elvehető a fagyasztási felületről. A készülékhez különböző méretű és alakú hegyek csatlakoztathatók, melyek cseréje nagyon egyszerű. A csere során még a gázpalack elzárása sem szükséges.

A készülék kezelése nagyon könnyű. A fagyasztás elkezdéséhez le kell nyomni az FRZ jelű billentyűt, amely benyomva marad egészen a DEF jelű fagyasztást megszüntető billentyű megnyomásáig. Ez utóbbit 2-3 másodpercig nyomva tartva a hegy hőmérséklete 0°C fölé emelkedik és máris befejezhető a fagyasztás, illetve elkezdhető egy új ciklus.

A készüléket a nyomásszabályozóján keresztül közvetlenül a nitrogénoxidul (N2O) palackra kell csatlakoztatni. A palackban levő nyomást a nyomásszabályozóban levő manométer mutatja.